Zdravotní židle HAG Capisco – ikona severského designu

Zdravotní židle HAG Capisco detail sedáku

Jen málo návrhů nábytku odolá zkoušce času. Capisco vyvinuté v 70. letech s cílem překonat stereotypní sedací návyky zůstává i dnes svým vzhledem a účelností stále aktuální a celosvětově populární židlí.

Když v 70. letech legendární průmyslový designer Peter Opsvik navrhoval ergonomickou židli Capisco, měl jasný cíl — najít netradiční řešení pro sezení na kancelářské židli. Úspěch jeho práce dokládá čas. Z židle oblíbené nadšenci skandinávského designu se po 35 letech Capisco stalo světově proslulou židlí.

Zdravotní židle HAG Capisco 8106 detail sedáku a opěráku
Zdravotní židle HAG Capisco 8106 v domácí pracovně

Ergonomie překonávající stereotypní sezení

Sezení HÅG Capisco je specifické svým zřetelně odlišným tvarem připomínajícím koňské sedlo. Při vývoji ergonomického sedáku i opěráku se nechal Peter Opsvik inspirovat držením těla při jízdě na koni. To umožňuje sedět vzpřímeně s přirozeně zakřivenou dolní částí zad a mít otevřené kyčelní klouby. Svaly jsou tak uvolněnější, nepřetěžované, krev lépe proudí a tělo není v napětí. Dle motta “nejlepší pozice pro sezení je vždy ta další” můžete na Capiscu flexibilně střídat pozice a podpořit své aktivní sezení při dlouhodobé práci.

Židle HÅG Capisco se nabízí ve dvou modelech:

Ergonomická zdravotní židle HÅG Capisco

Ergonomické kancelářské židle HAG Capisco jsou ideální při dlouhodobé sedavé práci. Kloubí pohodlí ergonomického čalouněného křesla s dobrým designem, nabízí kvalitně zpracované čalounění a velký výběr potahových materiálů. Dodává se ve variantě “koňské sedlo” a “dámské sedlo”. V základní variantě je kříž s pohodlnou základnou pro nohy, 3 výšky pístu a doplňkově také opěrka hlavy a kruh pro oporu nohou.

Široký výběr klasických, recyklovaných i vlněných potahů umožňuje z Capisca vytvořit dokonalý a originální kus nábytku do Vaší pracovny. Díky pestrému výběru prémiových kůží v dokonalém zpracování uspěje i v reprezentativní kategorii manažerská křesla.


Zdravotní židle HÅG Capisco Puls

Ekonomičtější varianta klasické zdravotní židle HAG Capisco je ideální pro krátkodobější pohodlné sezení v domácích pracovních koutcích, studentských pracovnách nebo komerčních prostorách. Sedák a opěrák je z kvalitního příjemného polypropylenu. Sedák může být čalouněný částečně (vhodné pro děti, studenty a do zdravotnických zařízení) nebo zcela, kdy je čalouněný sedák odnímatelný. Kříž má pohodlnou základnu pro odkládání nohou a dle výšky postavy nebo pracoviště volíte ze 3 výšek pístu. Doplňkově lze pořídit i opěrný kruh pod nohy.

Široké barevné možnosti polypropylenů dodají Vaší kanceláři nebo domácí pracovně šmrnc. Kromě klasických barev jako jsou černá, bílá, šedá a jílová doplnili designéři paletu o krásné trendy barvy růžově červenou, borůvkově modrou, mechově zelenou, pískově žlutou a unikátní kaštanově hnědou. Prohlédněte si je detailněji v Ergonomická židle HAG Capisco Puls v barvách domácí pracovny.